Str. Pielarilor nr.6-8 Sibiu – 550256
0733.142.627

Scopul lucrării cu tineretul

[button url=”https://www.oci.ro/wp-content/uploads/2013/01/Scopul-lucrării-cu-tineretul.doc” newwindow=”true” size=”small” color=”blue”]Descarcă articol[/button]

Întrebare: Care este SCOPUL lucrării tale cu tinerii?

Întrebare : Cum știi că lucrarea cu tinerii este una de succes?

Mai întâi să privim la a prima întrebare.

 Întrebare: Care este SCOPUL lucrării cu tinerii? Scopul este să : dezvoltăm un mediu sensibil din punct de vedere cultural, în care fiecare persoană tânără să poată auzi Evanghelia și să aibă ocazia să CREASCĂ SPIRITUAL.

SENSIBIL DIN PUNCT DE VEDERE CULTURAL

Aceasta este o lucrare cu tinerii ”RELEVANTĂ” care împlinește NEVOILE tinerilor.

În lucrarea cu tineretul întotdeauna trebuie să ținem cont de faptul că: METODELE trebuie să se schimbe mereu în timp ce MESAJUL nu se schimbă niciodată.

MEDIUL PROPICE

Întrebare: Cum arată programul vostru de lucrare?

Întrebare: Când și cât de des vă întâlniți?

Întrebare: Unde vă întâlniți? Este BISERICA cel mai bun loc de întâlnire? Ar fi o problemă pentru o persoană necredincioasă să vină în biserica voastră sau în orice biserică? BARIERA poate fi CLĂDIREA!

Rolul LIDERILOR în lucrarea cu tinerii este să dezvolte un astfel de mediu propice. Și în Europa, mediul prezent îngreunează evanghelizarea acestei generații tinere. Primele 10 grupări etnice din lume care răspund cel mai puțin la Evanghelie sunt în Europa. În ultimul secol, rata creșterii numărului de creștini în Europa a fost cea mai scăzută din lume.

Mai mult de 400 de milioane de europeni nu au deschis niciodată Biblia.

Noi nu îi putem face pe tineri să crească spiritual, numai Dumnezeu este cel care le dă creșterea. 1 Cor 3.6-7

Proverbe 29.18 Ecuație: Fără lider=fără viziune = Moarte Lider=Viziune=Viata

FIECARE TÎNĂR

ÎNTREBARE: Care este audiența voatră principală? Întrebare: Ce este fereastra 10/30 ? Fiecare tînăr între 10 și 30 de ani.

Evanghelia

Evanghelia este mesajul Domnului Isus Cristos care are puterea să schimbe vieți.

Ceea ce ține de cultură se poate ________. Programele și mediul se pot _________.

Dar Vestea Bună, mesajul Domnului Isus Cristos nu trebuie nicodată să se schimbe.

Maturitate Spirituală

Întrebare: Care este SCOPUL lucrării cu tinerii?Scopul nostru este să vestim Evanghelia tinerilor și să-i ajutăm să-și pună încrederea în Domnul Isus ca Mântuitor personal, și mai apoi să creăm un mediu propice pentru a-i ajuta să devină ucenici….ucenici maturi spiritual.

Întrebare: Cum știi că lucrarea cu tinerii este de succes?

Atunci cand vezi vieți __________! Succesul lucrării cu tinerii constă în tineri ale căror vieți sunt transformate de puterea Evangheliei și care cresc spiritual și se maturizează.

Strategia Domnului Isus nu a fost ca să schimbe lumea, ci să __________ care la rîndul lor v-or transforma lumea lor.

Întrebare: Este lucrarea cu tinerii din biserica ta sensibilă la nevoile tinerilor din biserică și din comunitate? Ce ai putea face ca să schimbi asta?

Întrebare :Este atmosfera de la întalinrile de tineret și dintre tinerii bisericii propice împlinirii nevoii tinerilor? Dacă nu, ce ar trebui să se schimbe?

Întrebare : Care este audiența voastră țintă, cui vă adresați?

Întrebare: Care este mesajul Evangheliei și care niciodată nu poate fii schimbat? Care sunt elementele cheie ale Evangheliei pe care fiecare tînăr trebuie să le cunoască dacă vrea să fie mîntuit?