Str. Pielarilor nr.6-8 Sibiu – 550256
0733.142.627

Tineret

Articole
Adevăruri fundamentale ale lucrării cu tinerii

Vi s-a părut vreodată că este dificil să comunicaţi cu generaţia tânără, din zilele noastre? Vă este greu să discutaţi deschis cu grupul vostru de tineri, să împărtăşiţi din experienţa voastră tinerilor sau să-i ajutaţi să crească spiritual? Pavel îl îndemna pe Timotei în 1 Timotei 5:1 să îi sfătuiască pe tineri ” ca pe nişte fraţi “. Iată câteva sfaturi practice pentru pastorii de tineret.

Nu trebuie să fie totdeauna o predică

Predicile devin din ce în ce mai puţin eficiente în educarea tinerilor. Deseori au impresia că li se face morală şi în majoritatea cazurilor ei nu ascultă deloc. Unii tineri români spun că predicile reprezintă „101 căi de a spune acelaşi lucru”. Uneori, este mai eficient să fim dispuşi să parcurgem drumul împreună cu ei şi SĂ-I ÎNVĂŢĂM de-a lungul călătoriei.

Cele zece obligaţii esenţiale ale pastorilor de tineret

Psalmul 127 :1 « Dacă nu zideşte Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc ; ». Adesea, efortul pe care îl depunem pentru a duce la bun sfârşit o lucrare poate să nu valoreze nimic, atât timp cât în centrul acţiunilor noastre nu se află Dumnezeu. Iată cele 10 obligaţii esenţiale pe care le are un lider de tineret, pentru ca lucrarea pe care o face să fie plăcută înaintea Domnului şi în conformitate cu Sfântul Său Cuvânt.

Caracterul și Pasiunea unui Lider de tineret

Dr. Charles Swindoll scrie: “ Conducerea nu este opțională. Este partea esențială, este ingredientul cheie pentru succesul oricărei organizații”. Un mic test de autoevaluare. Ca şi lider de tineret, trăiești o viață demnă de a fii imitată de alții?

Cele cinci stadii ale lucrării cu tinerii

Faceți o evaluare a lucrării cu tinerii împreună cu echipa voastră de lideri folosind aceste cinci stadii ale lucrării. Care sunt domeniile unde merge bine? Care sunt slabiciunile lucrării? Care este un lucru pe care l-ati putea face în următoarele 6 luni ca să îmbunătățiți fiecare stadiu al lucrării.

Prioritatea lucrării cu tinerii

În întreaga lume, tinerii suferă și au o nevoie disperată de Domnul Isus! Noi, ca Biserică, am primit mandatul Biblic de a merge și a face ucenci din toate națiunile. Este concentrată lucrarea cu tinerii din biserica ta pe facerea de ucenici? Cod Albastru, aceasta este o situație de urgență

Scopul lucrării cu tineretul

Care este mesajul Evangheliei și care niciodată nu poate fii schimbat? Care sunt elementele cheie ale Evangheliei pe care fiecare tînăr trebuie să le cunoască dacă vrea să fie mîntuit?Care este SCOPUL lucrării tale cu tinerii și cum știi că lucrarea cu tinerii este una de succes?

Articole pentru adolescenți
Cunoaşterea de sine

În timpul perioadei de adolescenţă, tinerii experimentează creştere, schimbări şi confuzie în perioada de trecere de la copilărie la maturitate. Temperamentul şi personalitatea fiecăruia, ca de altfel experienţa de viaţă, prietenii, familia, profesorii, mass media şi sperăm şi biserica, toate acestea contribuie la formarea identităţii lor. Obiectivul acestui studiu este de a-i ajuta pe participanţi să-şi formeze o percepţie corectă despre ei însişi şi valoarea lor în contextul relaţiei cu Dumnezeu şi cu alţi oameni.

Pierdut în casa distracţiei

Aşa cum Însuşi Domnul Isus ne învăţa (prin pilde), cel mai simplu şi mai rapid mod de a înţelege şi a învăţa o lecţie este analogia cu o situaţie reală din viaţa de zi cu zi. În acest articol, veţi găsi un model de prezentare cu aplicaţie practică a lecţiei “Cunoaşterea de sine”.

Trăindu-mi identitatea în Cristos

Un alt model de lecţie, cu lectură creativă şi test de autocunoaştere. În urma parcurgerii acestei lecţii, participanţii îşi iau angajamentul să trăiască într-un mod care reflectă adevărata lor identitate în Cristos.