Str. Pielarilor nr.6-8 Sibiu – 550256
0733.142.627

Recrutare

Nevoia de lucrători creștini în România
Oportunități de implicare cu Asociația OCI 

Când privim la starea Bisericii evanghelice din România, avem atât vești bune cât și mai puțin bune. Vestea bună este că România, cu un procent de 3,1% populație evanghelică se află printre țările cu cea mai mare concentrație de evanghelici din Europa. Romania are de departe mai mulți evanghelici decât majoritatea țărilor din Estul Europei și este văzută ca un lider al regiunii. Are oportunitatea și responsabilitatea de a ajuta alte țări să-și dezvolte Bisericile și lucrările misionare. Vestea proastă este că marea majoritate a românilor nu au o relație personală cu Domnul Isus. Acum o sută de ani denominațiile evanghelice au început să lucreze în România, dar 45 de ani de opresiune comunistă a limitat semnificativ creșterea Bisericii. Mai este încă mult de lucru la nivelul evanghelizării și al înființării de noi Biserici – în mod special în partea de Sud-Est a României, unde lucrează și o parte a echipei noastre. Zece mii de sate nu au o Biserică evanghelică. Orașele României au nevoie de sute de noi Biserici.

În parteneriat cu Bisericile locale și alte organizații creștine și prin lucrarea echipei noastre, se deschid noi oportunități de slujire. De exemplu, se încearcă implementarea unei noi forme de Biserică, incluzând grupurile celulă bazate de studii Biblice de descoperire.Avem parteneriate solide atât cu Bisericile cât și cu alte organizații de misiune. Echipa noastră ocupă un loc de influență în PIM (Parteneri în Misiune), o alianță a organizațiilor de misiune și a Bisericilor din România. Mai mult, se observă o creștere a interesului românilor în misiune transculturală: aproximativ 200 de români slujesc acum în proiecte misionare pe termen lung dincolo de granițele României.

Ne dorim să extindem impactul slujirii echipei noastre pentru a cuprinde noi domenii de implicare și un număr mai mare de Biserici Pentru a înfăptui aceasta, avem nevoie de mult mai mulți membri în echipa noastră! Noi căutăm persoane cu experiență care să se angajeze pentru o perioadă minimă de 5 ani în unul din următoarele domenii ale lucrării :

1. Mentori-antrenori pentru înființarea de noi Biserici

Echipa noastră este în proces de pilotare a unui nou proiect de înființare de Biserici celulă bazate pe studiu Biblic de descoperire în orașul transilvănean Sibiu și printre sutele de comunități care înconjoară Bucureștiul și nu au o Biserică evanghelică. Unii oameni deschid Biserici noi, alții și-ar dori acest lucru; dar mulți potențiali lucrători focalizați pe înființarea de noi Biserici au nevoie de sprijin, antrenare și încurajare. Un mentor cu experiență în plantarea de Biserici ar crește semnificativ eficacitatea actualilor lucrători și am vedea astfel și mai multe Biserici noi înființate!

2. Persoană specializată în lucrul cu Biserica celulă

Tot mai mulți lideri de Biserici încep să realizeze nevoia folosirii metodei grupurilor celulă în Bisericile lor pentru a crește eficacitatea evanghelizării și a ucenicizării. Unii dintre ei sunt la current cu masiva creștere a Bisericii din alte țări în urma folosirii acestei metode și arată interes în a o implementa la rândul lor. Câțiva au și început să o pună în aplicare. Căutăm o persoană care să creeze o rețea între liderii care deja folosesc grupurile celulă, pentru a dezvolta această metodă dar și pentru a o face mai atractivă pentru pastori. O Biserică din Kiev, Ucraina (o țara post-comunistă, cu un context orthodox, ca și România) a crescut la 26.000 de membri folosind metoda grupurilor celulă și a înființat 300 de noi Biserici. Ce bine ar fi ca și noi să experimentăm o astfel de creștere la nivelul întregii țări!

3. Lucrarea cu tinerii

Asociația OCI este preocupată de marele număr de tineri care nu mai găsesc Biserica relevantă sau necesară. La momentul de față, echipa noastră a decis să se concentreze mai specific pe echiparea și mobilizarea liderilor tineri din România, datorită deschiderii mai mari pe care o arată față de implementarea de noi strategii, nefiind afectați de vechea mentalitate comunistă. Tinerii români au un potențial imens, dar au nevoie de lucrători cu tinerii care să îi ajute să-și formeze o bază spirituală solidă și să-i motiveze să-și dezvolte abilitățile de conducere.

4. Mentorarea & antrenarea persoanelor specializate

Sondaje de opinie recente au indicat o frustrare crescândă a liderilor și pastorilor români care nu au avut alături mentori care să-i consilieze și să-i ajute să-și îndeplinească mai bine rolul de conducere atribuit lor dar și care să îi călăuzească în propria călătorie spirituală. Liderii din România au nevoie de mentorare și echipare individuală pentru a-și folosi mai bine darurile și potențialul.

5. Dezvoltarea abilităților de conducere

Persecuția liderilor creștini în vremea comunismului și emigrarea acestora de după Revoluție a dus la o criză de lideri în Biserica românească. Mulți lideri nu au abilitățile de conducere necesare pentru a conduce în mod eficient Bisericile de care răspund. Mulți pastori din zona rurală trebuie să îngrijească 20 de Biserici din zona lor (mergând prin rotație în fiecare duminică) din cauza lipsei de pastori și lideri. Am ajutat în această direcție cât de mult am putut, dar avem nevoie de o persoană cu experiență care să-și focalizeze întreaga atenție pe acest domeniu al dezvoltării conducerii. Viitorul Bisericii depinde de conducătorii ei și aceștia au nevoie de ajutorul nostru!

6. Persoană specializată în MemberCare (grija față de misionari)

Echipa noastră a colaborat recent cu liderii naționali ai mai multor organizații de misiune din România pentru a crea o echipă națională MemberCare care să fie devotată să ofere asistență emoțională, psihologică,spirituală, fizică și chiar financiară misonarilor români care slujesc pe termen lung în alte țări. Din păcate, pe măsură ce au plecat tot mai mulți misionari români după anul 2002, pentru a sluji pe termen lung, mulți dintre ei nu au beneficiat de atenție și grijă atât față de propria persoană cât și față de familiile lor. Căutăm oameni specializați în acest domeniu, care să se asigure că românii care au răspuns chemării lui Dumnezeu de a răspândi Evanghelia pe tot pământul, beneficiază de grijă și atenție față de nevoile personale, pentru ca să poată fi eficienți și să rămână o perioadă îndelungată pe câmpul de misiune.

7. Mobilizare la misiune

Echipa noastră promovează dezvoltarea și extinderea cursului de misiune transculturală KAIROS, un curs ce oferă educație în privința mișcării de misiune mondială și instruiește cu privire la rolul unic pe care îl poate avea fiecare persoană în cadrul planului veșnic al lui Dumnezeu, de a ajunge la toate națiunile pământului cu mesajul Evangheliei. Căutăm persoane care să ajute nu doar cu implementarea cursului Kairos la nivel național, dar și a unor metode noi de educare și mobilizare a Bisericii din România la misiune.

8. Persoană specializată în evanghelizare

Mulți creștini români sunt împotrivitori la ideea împărtășirii proprii credințe. În timpul comunismului evanghelizarea reprezenta pericol pentru creștini iar acea frică este resimțită încă și astăzi. Lucrarea de evanghelizare este pusă cel mai adesea pe seama evangheliștilor declarați sau a predicatorilor străini care vizitează țara noastră. Ca urmare, creșterea Bisericii este mult diminuată. Unele rapoarte adeveresc scăderea numărului de botezuri și câteva Biserici au fost închise. Există câteva organizații misionare care se focalizează pe acest domeniu, al evanghelizării, dar rezultatele sunt mici comparativ cu nevoia existentă. Ne dorim să avem o peroană în echipa noastră, care să lucreze împreună cu Bisericile și organizațiile pentru a găsi și a implementa metode de evanghelizare eficiente – metode care să mobilizeze credincioșii la lucrarea de evanghelizare dar și care să comunice cât mai bine Evanghelia celor care nu au primt-o încă.

9. Profesor pentru copiii misionarilor

Avem o echipă specializată care lucrează specific cu copiii misionarilor la școala creștină din București,” Bucharest Christian Academy”. Ei oferă o educație solidă copiilor de misionari și altor expatriați începând cu clasa întâi până la finalul liceului. Școala reprezintă o mare binecuvântare pentru familiile de misionari, care nu ar fi putut fi aici dacă nu exista această școală creștină cu predare în limba engleză. De asemenea, crează oportunitatea demonstrării dragostei lui Hristos familiilor și elevilor necreștini care provin din alte țări sau culturi. În mod frecvent se eliberează câte un post de profesor, mai ales pentru nivelul de liceu. Mai multe informații puteți găsi la www.bcaromania.org.

Ești interesat?

Dacă ai dori să-L slujești pe Domnul și ai abilitățile și experiența necesară pentru a fi încadrat într-unul din domeniile de mai sus, te rugăm să ne contactezi fără întârzâiere la adresa de email : ocromania@gmail.com

Dorim să vorbim cu tine, să-ți răspundem la întrebări și să aflăm despre interesele și viziunea ta.

Fiecare membru al echipei noastre este responsabil în privința următoarelor aspecte: să vorbească limba română cât mai bine, să dezvolte o înțelegere clară și apreciere pentru cultura românească, să strângă suma necesară de bani care să acopere atât nevoile personale cât și pe cele de lucrare și să lucreze eficient în contextul unei echipe. Echipa noastră este formată din persoane care vin din diferite culturi: SUA, România (lucrători naționali) și Brazilia. Orice membru nou al echipei va trebui să aibă experiență de lucrare în mediu multicultural, să aibă o înțelegere clară a faptului că nici una dintre țările reprezentate nu este văzută ca și autoritatea supremă. Echipa noastră se concentrează în mod special pe a recruta și lucra cu români – pentru ca ei să fie cei care conduc mișcarile de misiune în propria lor țară.

Pentru mai multe detalii vizitați link-ul acesta:  Pliantul OCI