Str. Pielarilor nr.6-8 Sibiu – 550256
0733.142.627

Istoria Noastră

Asociația OCI a fost invitată în România de Alianța Evanghelică pentru a întreprinde un proiect de cercetare la nivel național având ca subiect plantarea de biserici dar și pentru implicare directă în alte lucrări. Nevoia desfășurării unui proiect de cercetare la nivel național a devenit clară la jumătatea anilor 1990 în timpul Consultării globale cu privire la Evanghelizarea mondială II din Seul, Coreea de Sud. Delegații trimiși de Alianța Evanghelică din România au ascultat trei rapoarte despre situația în România la acea conferință. Deși nu s-au putut pune de acord cu niciunul dintre acestea, nici chiar ei înșiși nu cunoșteau situația exactă și nu au putut aduce corectări informațiilor prezentate. Auzind despre experiența pe care OC International a dobândit-o în cercetare în alte țări, Alianța Evanghelică Română a invitat OC International să întreprindă un proiect național de cercetare prin care să determine situația Bisericilor evanghelice din România.

În 1995 am început proiectul de cercetare, lucru care a provocat liderii locali să continue cercetarea statistică cu privire la plantarea de biserici.

In anii 1999-2000, OCI a colaborat cu Misiunea Mondială Unită pentru a colecta informații despre toate Bisericile evanghelice din România. Informațiile au fost preluate de la peste 5500 de Biserici, alcătuindu-se astfel raportul final care a fost publicat cu titlul : ”Inima lui Dumnezeu pentru România” și care evidenția situația reală.

Acest proiect a fost reactualizat în 2008 și 2010 fiind alcătuite hărți interactive și CD-uri cu informații despre localitățile din fiecare județ din România fără o Biserică evanghelică.

Noi continuăm să folosim acest proiect de cercetare inițial pentru a încuraja credincioșii români să-și împlinească rolul specific în cadrul Marii Trimiteri.

Actualmente lucrarea noastră se concentrează pe mobilizarea credincioșilor români pentru a duce Evanghelia în aceste localități fără prezență evanghelică.

Pe parcursul proiectului de cercetare a reieșit că una din nevoile existente se referă la un număr mai mare de lideri ai bisericii. Prin urmare, echipa noastră continuă să pună accentul pe antrenarea și dezvoltarea liderilor.