Str. Pielarilor nr.6-8 Sibiu – 550256
0733.142.627

Ucenicie

Ucenicia ca stil de viata – cum sa fi un ucenic care face alti ucenici 

Ultime cuvinte ale Domnului Isus Cristos au fost: “Mergeti si faceti ucenici…” Matei 28.19. 

Nu e de mirare ca a pus accentul pe ucenicie. El a facut din asta o prioritate a lucrarii Sale pe pamant. Ucenicia a fost strategia Lui pentru rascumpararea acestei lumi si nu s-a schimbat. In continuare El asteapta asta de la ucenici sai. Cuvintele Lui nu sunt depasite, sunt valabile si astazi. 

Noi ca si crestini investim foarte mult timp facand lucruri bune si evlavioase pentru Dumnezeu, dar daca nu facem ucenici ratam tinta pe care ne-a dat-o El. 

Dupa ce am lucrat mai mult de douazeci de ani in biserici din Romania si Brazilia ne-am dat seama ca una dintre cele mai mari bariere pentru a implini aceasta porunca este tocmai lipsa de instruire in privinta asta. Nu facem ucenici pentru ca nu stim cum.

Ca sa faci ucenici trebuie in primul rand sa fi tu un ucenic al Domnului. Suntem chemati la o lucrare duhovniceasca care trebuie facuta in puterea Duhului Sfant. De aceea in prima parte a antrenarii noastre investim in dezvoltarea intimitatii cu Domnul in asa fel incat puterea si lumina Lui sa curga intrun mod natural din viata noastra. Invatam cum sa ne inbunatatim viata noastra de rugaciune si cum sa mijlocim specific pentru oameni pierduti din jurul nostru. 

De asemenea, invatam cum sa ne apropriem de ei ca sa semanam Cuvantul intr-un mod autentic si mai putin religios. Din experienta noastra, oameni sunt satui de religie, dar au nevoie de o relatia adevarata si profunda cu Dumnezeu.   

Ucenicia este metoda Lui Dumnezeu de a extinde imparatia Lui pe pamant. A face ucenici nu este doar lucrarea pastorilor sau a liderilor de biserici, ci a tuturor crestinilor care doresc sa auda in ziua aceea cuvintele Domnului:

 Stăpînul său i -a zis: ,Bine, rob bun şi credincios; ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpînului tău.` Matei 25.21

Chemarea, pasiunea si bucuria noastra este sa fim alaturi de toti cei care vor sa implineasca Marea Trimiterea in Romania si de aici pana la marginile pamantului. Haideti sa fim cu toti ucenici care fac ucenici!